ßßß
Ciasto:1 opakowanie gotowej mieszanki - ciasto na pizzę włoską240 g wody w temp. 22 stopniSos:3 łyżki ketchupu pikantnego1 łyżka koncentratu pomidorowego1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę2 łyżeczki suszonego oregano1 łyżka oliwy z oliwekszczypta soliszczypta cukruszczypta płatków chiliDodatki:250 g mozzarelli150 g startego pikantnego sera żółtego1 mała laska kiełbasy chłopskiej1/2 strąka czerwonej papryki3 duże pieczarki1 mała cebula2 średnie ogórki kiszone

Ciasto na pizzę przygotować według opisu na opakowaniu. Składniki sosu połączyć i posmarować nim rozwałkowaną na okrąg o śr. 35-40 cm pizzę. Na sos położyć pokrojoną w półplasterki cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w plasterki pieczarki, kiełbasę i ogórka. Na składnikach ułożyć pokrojoną mozzarellę i posypać startym żółtym serem. Pizzę wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez ok. 15-20 minut. Smacznego!