Genialne!I proste w wykonaniu!:)Składniki:2 bananymąka ryżowa ( 2 łyżki )Jajko (lub zastępczo skrobia kukurydziana, bądź ziemniaczana 1spora łyżka)migdały mielone (3/4 szklanki)proszek do pieczenia eko (1płaska łyżeczka)ksylitol (2 łyżki płaskie) (ewentualnie stewia - dwie szczypty)kilka szczypt cynamonuBanany zmiksuj z mąką i jajem (lub zastępczymi mąkami) oraz ksylitolem.Domieszaj zmielone migdały i cynamon.Małe foremki na babeczki wysmaruj klarowanym masłem bądź innym szlachetnym tłuszczem i posyp np płatkami z amarantusa (bułka tarta bądź otręby żytnie mogą być dla "glutenowych")Foremnki wypełnij masą, zostawiając 1 cm od gory.Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury ok 170st, do tzw "szuchego patyczka".W naszym przypadku było to 50 minut.Polej babeczki ciemną czekoladą i posyp mielonymi migdałami.(przepis na czekoladę bez czekolady znajdziesz tutaj(nie dodawaj doń kaszy by łatwiej zastygła na babeczkach oraz by osiągnąć bardziej wytrawny smak).Smacznego!:)Przepis zaczerpnęłam z tej rewelacyjnej strony i oczywiście dostosowałam do naszych dietetycznych potrzeb: przepis oryginalny:)