Składniki:200 g mąki gryczanej50 g migdałów65 g daktyli suszonych1 duży banan (180-200 g)1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 pełne łyżeczki karobu200 ml wody3 łyżki oleju2 łyżki ksylitolu *Wykonanie:W naczyniu mieszamy mąkę, karob, ksylitol i proszek do pieczenia. Kroimy migdały i daktyle na mniejsze kawałki. W drugim naczyniu przy użyciu blendera miksujemy banana z wodą i olejem. Do naczynia z suchymi składnikami dodajemy zawartość naczynia z mokrymi składnikami. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy posiekane daktyle i migdały. Jeszcze raz mieszamy i wylewamy ciasto do małej keksówki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnii piekarnika i pieczemy przez 25 min.Smacznego!Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale takie mi odpowiada. Spokojnie możecie dać 5 łyżek ksylitolu jeżeli lubicie słodsze ciasta :-)