ßßß
Biszkopt9 jaj9 łyżek mąki9 łyżek cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa10 żółtek0,5 kg masła ewentualnie margaryny2 litry mleka1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %12 łyżek cukru pudru1,5 łyżeczki wanilii w płynie ewentualnie 2 cukry waniliowe5 dkg czekolady mlecznej lub deserowej1 kg truskawekDodatkowo200 ml śmietany 30%Opakowanie śnieżki w proszkuposypka czekoladowaSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.MASA : Do śmietany dodać żółtka, dobrze rozmieszać. Mleko, wanilię zagotować wlać śmietanę z żółtkami mieszając zagotować. Całość odstawić na około pół godziny, następnie przecedzić przez bardzo gęste sitko albo gazę, odstawić na kilka godzin lub na noc. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch ucierają dodawać powstały ser startą na tarce jarzynowej czekoladę.PRZEŁOŻENIE PLACKA : Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę, powciskać oczyszczone truskawki, przykryć drugą częścią biszkoptu, śmietanę 30% ubić ze śnieżką, posmarować biszkopt posypać czekoladową posypką lub startą czekoladą.


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab