Wykonanie
HomeNa SłodkoCiastaTruskawkowiec24marTruskawkowiecLoading...0 KomentarzyPuszysty
biszkopt z
truskawkami zatopionymi w pysznej
maślano – serowej
masie z dodatkiem tartej
czekolady.
Biszkopt9 jaj9 łyżek
mąki9 łyżek
cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa10
żółtek0,5 kg
masła ewentualnie
margaryny2 litry
mleka1 szklanka kwaśnej
śmietany 18 %12 łyżek
cukru pudru1,5 łyżeczki
wanilii w płynie ewentualnie 2
cukry waniliowe5 dkg
czekolady mlecznej lub deserowej1 kg
truskawekDodatkowo200 ml
śmietany 30%Opakowanie
śnieżki w proszkuposypka czekoladowaSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić
biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.MASA : Do
śmietany dodać
żółtka, dobrze rozmieszać.
Mleko,
wanilię zagotować wlać
śmietanę z
żółtkami mieszając zagotować. Całość odstawić na około pół godziny, następnie przecedzić przez bardzo gęste sitko albo gazę, odstawić na kilka godzin lub na noc.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem na puch ucierają dodawać powstały
ser startą na tarce jarzynowej
czekoladę.PRZEŁOŻENIE PLACKA : Na jedną część
biszkoptu wyłożyć masę, powciskać oczyszczone
truskawki, przykryć drugą częścią
biszkoptu,
śmietanę 30% ubić ze
śnieżką, posmarować
biszkopt posypać
czekoladową posypką lub startą
czekoladą.




Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab