Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta15lisRolada dyniowaLoading...1 KomentarzPyszne, aromatyczne ciasto
dyniowe w kształcie rolady z dodatkiem
orzechów, przełożone delikatną,
winną masą
cytrynową.

Składniki3
jaja1 szkl
cukru3/4 szkl musu z dyni3/4 szkl
mąkiłyżka
soku z cytrynyłyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka
cynamonupo szczypcie
soli,
gałki muszkatołowej,
imbiru1/2 szkl posiekanych
orzechów włoskichMasa250g
serka philadelphia100 g
masła1/2 szkl
cukru pudrusok z połowy
cytrynySposób przygotowania
Jaja ubić z połową
cukru na puch, w trakcie ubijania dosypać resztę
cukru.Do ubitych jaj dodać mus z dyni i
sok z cytryny.Suche składniki zmieszać razem i przesiać do masy jajecznej, wymieszać.Ciasto wylać do formy o wymiarach 35/38 wyłożonej papierem do pieczenia, posypać
orzechami, piec około 30 minut w 175*C.Po upieczeniu cisto wyłożyć na lnianą ściereczkę posypaną
cukrem pudrem, papierem do góry, zdjąć papier, ciasto zwinąć razem ze ściereczka w roladę.Masa:
masło utrzeć z
cukrem, dodać
serek i
sok z cytryny, wszystko razem dokładnie utrzeć.Ciasto posmarować kremem, zwinąć, gotową roladę posypać
cukrem pudrem i udekorować według uznania.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab