ßßß
 
            
         Składniki3 jaja1 szkl cukru3/4 szkl musu z dyni3/4 szkl mąkiłyżka soku z cytrynyłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cynamonupo szczypcie soli, gałki muszkatołowej, imbiru1/2 szkl posiekanych orzechów włoskichMasa250g serka philadelphia100 g masła1/2 szkl cukru pudrusok z połowy cytrynySposób przygotowaniaJaja ubić z połową cukru na puch, w trakcie ubijania dosypać resztę cukru.Do ubitych jaj dodać mus z dyni i sok z cytryny.Suche składniki zmieszać razem i przesiać do masy jajecznej, wymieszać.Ciasto wylać do formy o wymiarach 35/38 wyłożonej papierem do pieczenia, posypać orzechami, piec około 30 minut w 175*C.Po upieczeniu cisto wyłożyć na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem, papierem do góry, zdjąć papier, ciasto zwinąć razem ze ściereczka w roladę.Masa: masło utrzeć z cukrem, dodać serek i sok z cytryny, wszystko razem dokładnie utrzeć.Ciasto posmarować kremem, zwinąć, gotową roladę posypać cukrem pudrem i udekorować według uznania.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab
Składniki3 jaja1 szkl cukru3/4 szkl musu z dyni3/4 szkl mąkiłyżka soku z cytrynyłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka cynamonupo szczypcie soli, gałki muszkatołowej, imbiru1/2 szkl posiekanych orzechów włoskichMasa250g serka philadelphia100 g masła1/2 szkl cukru pudrusok z połowy cytrynySposób przygotowaniaJaja ubić z połową cukru na puch, w trakcie ubijania dosypać resztę cukru.Do ubitych jaj dodać mus z dyni i sok z cytryny.Suche składniki zmieszać razem i przesiać do masy jajecznej, wymieszać.Ciasto wylać do formy o wymiarach 35/38 wyłożonej papierem do pieczenia, posypać orzechami, piec około 30 minut w 175*C.Po upieczeniu cisto wyłożyć na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem, papierem do góry, zdjąć papier, ciasto zwinąć razem ze ściereczka w roladę.Masa: masło utrzeć z cukrem, dodać serek i sok z cytryny, wszystko razem dokładnie utrzeć.Ciasto posmarować kremem, zwinąć, gotową roladę posypać cukrem pudrem i udekorować według uznania.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab