ßßß
Składniki2 szkl. startej na tarce o grubych oczkach marchewki1 i 1/2szkl.mąki1 i 1/2łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody3/4 łyżeczki soli1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru3/4szkl.oleju, 4jaja, 1szkl.brązowego cukru, łyżeczka c. waniliowegoLukier1 i 1/4szkl. cukru pudru3 łyżeczki startej skórki z pomarańczy4 łyżki soku z pomarańczySposób przygotowaniaDo miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce zmiksować olej, jaja, cukier, c. waniliowy, dodać tartą marchewkę i suche składniki, wszystko wymieszać łyżką, nakładać do foremek, piec 25minut w temp.180 *C. Z podanych składników zrobić lukier jeśli jest zbyt gęsty dodać soku z pomarańczy, polukrować ciepłe ale nie gorące babeczki.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab