Wykonanie
HomeNa Słodko16kwiMuffiny
marchewkoweLoading...35min.Łatwe0 KomentarzyBardzo smaczne ,
marchewkowe babeczki

Składniki2 szkl. startej na tarce o grubych oczkach
marchewki1 i 1/2szkl.
mąki1 i 1/2łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody3/4 łyżeczki
soli1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
imbiru3/4szkl.
oleju, 4jaja, 1szkl.
brązowego cukru, łyżeczka c.
waniliowegoLukier1 i 1/4szkl.
cukru pudru3 łyżeczki startej skórki z
pomarańczy4 łyżki soku z
pomarańczySposób przygotowaniaDo miski wsypać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę i
sól. W drugiej misce zmiksować
olej,
jaja,
cukier, c.
waniliowy, dodać tartą
marchewkę i suche składniki, wszystko wymieszać łyżką, nakładać do foremek, piec 25minut w temp.180 *C. Z podanych składników zrobić
lukier jeśli jest zbyt gęsty dodać soku z
pomarańczy, polukrować ciepłe ale nie gorące babeczki.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab