ßßß
Składniki3/4 kostki margaryny3 łyżki oleju1 i 1/3 szklanki cukru3 łyżki kakao1/3 szklanki wody5 jaj2 czubate szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy50 dkg jagódczekolada mleczna 100 g3-4 łyżki mlekaSposób przygotowaniaMargarynę, olej, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy podgrzać ciągle mieszają (do rozpuszczenia się cukru) wystudzić. Do wystudzonej masy dodać żółtka, zmiksować, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, z białek ubić pianę delikatnie połączyć z ciastem, wylać do formy o wymiarach 36/22cm, rozłożyć jagody, piec 40-45 minut w temp. 175 *C Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej, polać placek.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab