Wykonanie
Biszkopt czekoladowy, masa
malinowo – advocatowa – moje ulubione smaki ;)
Biszkopt5 jaj7 łyżek
cukru3 łyżki
mąki2 łyżki
kakao3 łyżki
wody1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa malinowa30 dkg.
malin500ml.
śmietany 30%25 dkg.
serka mascarpone4 łyżeczki
żelatynyc.
waniliowy7 łyżek
cukruMasa z advocatem1/2 l
śmietany 30%1/2 szkl. advocata5 łyżek
cukru pudru4 łyżeczki
żelatynySposób przygotowaniaZ
białek ubić pianę ubijając dodać
cukier i
wodę , dokładnie ubić , dodać
żółtka , chwile ubijać .
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
kakao , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać do formy piec około 30 minut w temp. 175 *CMasa malinowa :
Maliny zmiksować przetrzeć przez sitko w celu usunięcia pestek, zagotować z
cukrami ,
żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości
wody dodać do gorących
malin , wystudzić do zimnych
malin porcjami dodawać
serek mascarpone dokładnie zmiksować , dodać ubitą
śmietanę , delikatnie wymieszaćMasa z
adwocate :
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej
wody , przestudzić .
Śmietanę ubić z
cukrem pudrem , miksując wlać
żelatynę , dodać advocat , wymieszaćNa wystudzony
biszkopt wyłożyć masę
malinową na masę
malinową równo rozsmarować masę z advocatem , udekorować tartą
czekoladą , schłodzić .