ßßß
Składniki:5 bananów1/2 filiżanki cukru pudru1 cukier waniliowy1/2 filiżanki oleju1 filiżanka pokruszonych płatków kukurydzianych połączonych ze zgniecionymi orzechami laskowymi5 łyżek cukru cynamonowego2 łyżki śmietany 18%2 jajka lekko ubiteW jednej misce mieszamy płatki kukurydziane z orzechami i cukrem cynamonowym.W drugiej gnieciemy 4 banany, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, jajka, olej i śmietanę. Łączymy wszystkie składniki i delikatnie mieszamy.Piątego banana kroimy w plastry.Foremki na muffiny do połowy wypełniany ciastem, kładziemy plastry banana i przykrywamy ciastem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.
Sprawdź te przepisy :Żytnie muffiny z gruszkami i imbiremRyż zapiekany z bananamiBabeczki z nutelląKokosowe kulki ze śliwką w środku.