Zaczynamy od czegoś prostego, sympatycznego i bardzo smacznego !Ciastka robią furorę wśród znajomych i rodziny. Trochę zmodyfikowana wersja piegusków, a to wszystko z braku czekolady w domu;)Ciastka są nie za słodkie, chrupkie i przede wszystkim łatwe w wykonaniu !SKŁADNIKI:250 g masła/margaryny2 jajka3/4 szklanki cukru pudrumałe opakowanie cukru waniliowego3 szklanki mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia5 szklanek płatków kukurydzianych(u mnie z miodową posypką i orzechami)według uznania można dodać czekolady/orzechów/rodzynek/wiórek kokosowychPRZYGOTOWANIE: Margaryne rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ubijamy puszysta masę z jajek, cukru waniliowego i cukru pudru. W drugim naczyniu łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy to do masy z jajek. Po połączeniu do powstałego ciasta dodajemy rozpuszczoną i OSTYGNIĘTĄ margarynę/ masło, a po dokładnym wymieszaniu dodajemy nasze składniki(u mnie płatki) Ciasto formujemy w dłoniach w kulki wielkości orzechów, po ułożeniu ich na blaszcze z pergaminem lekko je spłaszamy.Pieczemy w 180 stopniach/ ok 20 minut