Wykonanie
Jabłka,
cynamon i
bakalie to składniki, które świetnie do siebie pasują, do tego jeszcze kilka innych rzeczy i mamy pyszny Placek Włoski. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu, a naprawdę smaczne. Jeśli jesteście fanami wilgotnych ciast to, to też Wam posmakuje

składniki:6 dużych
jabłekszklanka
cukrucynamon (tyle ile lubicie)3
jaja2 szklanki
mąkiłyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka
sody oczyszczonejszklanka pokrojonych
bakalii ( u mnie to były
orzechy laskowe,
migdały,
płatki migdałowe,
śliwki suszone,
rodzynki,
skórka pomarańczowa,
wiórki kokosowe, dałam więcej niż 1 szklankę )
Jabłka kroimy w kostkę, zasypujemy
cukrem, dodajemy
bakalie,
cynamon, mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie dodajemy do
jabłek jajka,
mąkę wymieszaną z proszkiem i
sodą (możemy jeszcze dodać
cynamon). Wszystko mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 45 minut. Lepiej już wcześniej sprawdzić czy ciasto jest gotowe, moje ostatnio upiekło się w 30 minut.Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Sprawdź te przepisy :Ciasto z
budyniem i
jabłkami.English muffins czyli
bułki z patelni.
Pudding z pączków