ßßß Cookit - przepis na HOT-DOGI Z KIEŁBASKĄ I DUSZONĄ CEBULĄ

HOT-DOGI Z KIEŁBASKĄ I DUSZONĄ CEBULĄ

nazwa

Wykonanie

7 grudnia 2015
Czasem po prostu mamy ochotę na taką przekąskę i już. Kiełbaski wiedeńskie uwielbiam...od zawsze. Tę ich strzelającą skórkę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Do tego oczywiście dużo ketchupu, ostra chrzanowa musztarda, duszona cebulka i kwaśne ogórki kiszone (koniecznie!). Całość uzależnia! Oczywiście do tego bułki domowej roboty, szklaneczka zimnego piwa i fajny film. Chwilo trwaj wiecznie.
HOT-DOGI Z KIEŁBASKĄ I DUSZONĄ CEBULĄ
Składniki (4 hot-dogi):
4 kiełbasy wiedeńskie
2 duże cebule
2 średnie ogórki kiszone
ketchup
musztarda
olej do smażenia
bułki do hot-dogów
Kiełbasy gotujemy w wodzie na niewielkim ogniu (około 7 minut lub wedle instrukcji podanej na opakowaniu).
Ogórki kroimy w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Wrzucamy płatki cebuli i przykrywamy patelnię pokrywką. Cebulę dusimy około 10 minut. Od czasu do czasu należy ją przemieszać.
Bułki kroimy wzdłuż. Podpiekamy je 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150*C. Na dolnej części układamy cebulę i plasterki ogórka. Następnie warzywa polewamy ketchupem i ostrą musztardą. Dodajemy kiełbaskę i górę bułki.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2015/12/hot-dogi-z-kiebaska-i-duszona-cebula.html