Wykonanie
7 grudnia 2015
Czasem po prostu mamy ochotę na taką przekąskę i już.
Kiełbaski wiedeńskie uwielbiam...od zawsze. Tę ich strzelającą skórkę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Do tego oczywiście dużo
ketchupu, ostra chrzanowa
musztarda, duszona
cebulka i kwaśne
ogórki kiszone (koniecznie!). Całość uzależnia! Oczywiście do tego
bułki domowej roboty, szklaneczka zimnego
piwa i fajny film. Chwilo trwaj wiecznie.HOT-DOGI Z
KIEŁBASKĄ I DUSZONĄ
CEBULĄSkładniki (4 hot-dogi):4
kiełbasy wiedeńskie2 duże
cebule2 średnie
ogórki kiszoneketchupmusztardaolej do smażenia
bułki do hot-dogów
Kiełbasy gotujemy w wodzie na niewielkim ogniu (około 7 minut lub wedle instrukcji podanej na opakowaniu).
Ogórki kroimy w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę
oleju. Wrzucamy
płatki cebuli i przykrywamy patelnię pokrywką.
Cebulę dusimy około 10 minut. Od czasu do czasu należy ją przemieszać.
Bułki kroimy wzdłuż. Podpiekamy je 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150*C. Na dolnej części układamy
cebulę i plasterki
ogórka. Następnie warzywa polewamy
ketchupem i ostrą
musztardą. Dodajemy
kiełbaskę i górę
bułki.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.