ßßß
Idealne, słodko-ostrne połączenie miodu i pikantnych przypraw. Prawdziwie męskie danie. Żeberka nie należą do najlżejszych potraw, ale czy jedzenie zawsze musi być “fit”?Składniki1,5kg żeberek wieprzowych2 średnie cebule4 ząbki czosnku3 łyżki miodu (płynnego)0,5 szklanki ketchupu (pikantnego)0,5 szklanki oleju3 łyżeczki koncentratu pomidorowego1,5 łyżeczki ostrej paprykisólpieprzSposób przygotowaniaKrok 1Przygotować marynatę z: ketchupu, koncentratu, miodu, przypraw oraz pokrojonej w cieniutkie piórka cebulki i posiekanego czosnku, wszystko to wymieszać z olejem.Krok 21/3 marynaty wyłożyć na spód naczynia w którym będziemy piec żeberka. Na to wykładamy wymoczone i osuszone żeberka. Na wierzch wylewamy resztę marynaty. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki, na około 3 godziny. :)Krok 3Gdy żeberka się "przegryzą" z marynatą wstawiamy je do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez minimum 2 godziny w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (12 votes cast)Żeberka w sosie miodowo-pomidorowym, 8.88.8 out of 10 based on 12 ratingsPodobne wpisy
Skrzydełka na ostroChili con carneStrogonow
Cannelloni z sosem słodko-kwaśnym i beszamelem