Wykonanie
Składniki0,5kg
mięsa (
udziec +
filet z indyka)1
jajko1
cebula2 ząbki
czosnku2 kopiaste łyżki
otrąb owsianych0,5
czerwonej paprykikopereknatkamajeraneksólpieprz18 jajeczek przepiórczych (ugotowanych na twardo)Sposób przygotowaniaKrok 1Wykonanie jest bardzo proste i szybkie! Najdłużej trwa zmielenie
mięsa możemy kupić gotowe jednak ja chce wiedzieć co jem i
miele. Wszystkie składniki oprócz
jajek na twardo mieszamy ze sobą do połączenia i odstawiamy na 15 minut do lodówki .Krok 2W tym czasie przygotowujemy keksówkę (ja zrobiłam to w szklanej 28cm) wykładamy folią aluminiową . Masę dzielimy na trzy równe części Na spód wykładamy 1/3 masy
mięsnej na to 12 jajeczek układamy , wzdłuż blisko
boków keksowki po 6 szt z każdej strony. Przykrywamy masą
mięsną i układamy 6 jajeczek wzdłuż, tylko tym razem po środku i przykrywamy pozostałą ,już ostatnią częścią masyKrok 3Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni pieczemy (funkcja góra dół) przez godzinę.Studzimy w otwartym piekarniku . SMACZNEGO!!!!