Wykonanie
Składniki40-50dkg
mielonego mięsa z indyka (u mnie udo)2
jajka1
cebula3 łyżki
otrębów (u mnie żytnie)1 łyżeczka
koperku1/3 łyżeczki
soli1/3 łyżeczki
pieprzu3 łyżki
oliwy z oliwekPrzygotowanieDo
mięsa wbijamy
jajka i wsypujemy
otręby i
przyprawy.
Cebulę siekamy i też dorzucamy do
mięsa. Wyrabiamy kotlety. Na rozgrzaną
oliwę kładziemy burgery i smażymy po obu stronach aż się zarumienią i puszczą
soki. Wysmażamy i zjadamy :)
Kotlety są naprawdę pyszne. Udało mi się nawet nimi ostatnio częstować i częstowani byli zadowoleni z ich smaku :) Oczywiście przyprawić można według upodobań ALE zarówno na zimno jak i na ciepło polecam szczerze!SMACZNEGO SIOSTRY!