Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Książka z przepisami Joanny ...Pasztet Bożonarodzeniowy - ... »Zbliża się wielkimi krokami .............Dziś szłam na spacer wieczorny i co widzę choinka ,a na niej lampki. Dziś 1 grudnia, czy to nie za wcześnie:( Postawiłam na próbę zrobić
rybkę, taką jak zawsze robię na wieczór Wigilijny. Bardzo smaczna, taka jak lubię.Składniki:
mintaj płaty mrożone 2 kg
olej do smażenia2 litr
wody wody1 szklanka.
octu 10%10 łyżek
cukru2 łyżeczki
soliziele angielskie 3 szt
liść laurowy 3 szt
pieprz ziołowy biały mielony 1-2 łyżeczki3
cebule białeWykonanie zalewy:
Cebule obieramy i kroimy w talarki,wkładamy do miski ( palcami rozdrabniamy talarki by były pojedyncze) . Dodajemy
ziele angielskie i
liść laurowy. Wsypujemy
pieprz biały ziołowy. Gotujemy
wodę i rozrabiamy w niej
cukier i
sól,wlewamy do misy i mieszamy.Na końcu dodajemy
ocet ( jeśli za mało kwaśne dodajemy jeszcze
octu i smakujemy do skutku ).
Rybkę kroimy w kawałki 5 x 4 lub 5 x 5 i smażymy obtoczone w
mące na gorącym
oleju z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy do zalewy. Po
trzech dniach są już gotowe :)
środa, 02 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter