Bardzo polubiliśmy się, szpinak i ja :). Penne ze szpinakiem to bardzo szybkie i pyszne danie, które można podać osobno, bądź jako dodatek do mięs. Z buziakami dla Katherine za szpinakowe porady.250 g makaronu, np. penne200 g mrożonego szpinaku1 cebula2-3 ząbki czosnku1 duży pomidor lub kilka pomidorków koktajlowychs ól i pieprz do smakuo lej do smażeniaew. parmezan do posypaniaMakaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.W głębokiej patelni rozgrzać olej. Podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie na patelnię włożyć zamrożony szpinak, smażyć, mieszając, aż szpinak się rozmrozi. Wówczas dodać posiekany czosnek. Smażyć chwilę wszystko, mieszając.Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone pomidory, wymieszać. Posypać parmezanem. Podawać ciepłe samodzielnie lub jako dodatek do innych dań.