Wykonanie
Dziś krótko i na temat, bo coś ostatnio nie bardzo mam czas na spisywanie wszystkiego do komputerowej książki kucharskiej:)
Makaron orzo, to coś, co odkryłam stosunkowo niedawno, Genialny do sałatki, do zup i jako główny składnik dania.Co potrzebujemy?pół paczki
mrożonego szpinaku10
pomidorków koktajlowychpuszka
pomidorów bez skórki (pulpa)
czosneksól,
pieprz150ml
wina białego1
cebula posiekana drobno250g
pieczarek pokrojonych w cienkie pół plastry350g
makaronu orzo (waga przed ugotowaniem)1. Kroimy
mięso w drobne kawałki i podsmażamy na
oleju. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy przeciśnięty
czosnek,
cebulę i
pieczarki - podsmażamy wszystko pod przykryciem.2. W międzyczasie gotujemy
makaron. Przecedzamy go i hartujemy zimną
wodą.3. Dodajemy
makaron do
mięsa. Do nich wrzucamy
szpinak i na wolnym ogniu pozostawiamy jakieś 10 minut.4. Dodajemy
wino i odparowujemy je.5. Na koniec dodajemy
pomidory w puszcze i
pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki. Doprawiamy do smaku:)