ßßß Cookit - przepis na Marynata do mięsa wołowiny

Marynata do mięsa wołowiny

Wykonanie

Podstawą dobrej kuchni są przyprawy i sposób przygotowania, kreatywność kucharza.
Dziś przygotuję marynatę do wołowiny z mało znanym czosnkiem niedźwiedzim.
Składniki marynaty
10 łyżek oliwy z oliwek
10 łyżek octu jabłkowego
sok z 2 cytryny
2 łyżeczka soli
1łyżeczka pieprzu kolorowego
5 ziaren ziela angielskiego
3 listki laurowe
1 łyżeczki imbiru
2 łyżka świeżego tymianku lub suszonego
2 łyżka rozmaryny świeżego lub suszonego
szczypta chili
2 łyżeczka słodkiej papryki
3 ziarenka jałowca
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
Wykonanie
Do wysokiego naczynia wlewamy olej, ocet sok z cytryny wkładamy pozostałe składniki, następnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji . Marynatę przekładamy do słoika używamy do mięs wołowych, dziczyzny przechowujemy w lodówce.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/06/marynata-do-miesa-woowiny.html