ßßß

SKŁADNIKI1 kg mięsa wieprzowego05 kg mięsa z udźca z indykpół piersi z kurczaka1 duża cebula2-3 ząbki czosnku3 jajka1 łyżka sosu sojowegopół łyżeczki majerankusól, pieprz do smakuWYKONANIE:Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem. Zmielić wszystko w maszynce do mielenia mięsa.Dodać jajka, pokrojoną w kostkę i podduszona na oleju cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku - nie przesolić.Pierś z kurczaka podzielić na paski, polać sosem sojowym . Odstawić na 30 min.Do kesksówki, lekko posmarowanej tłuszczem włożyć połowę masy mięsnej. Na wierzchu układać paski z piersi, lekko wcisnąć w masę. Przykryć resztą masy mięsnej i dobrze ucisnąć.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 60 minut.Po upieczeniu klops powinien chwilę należy mu pozwolić chwilę odpocząć i dopiero wtedy można konsumować.
SMACZNEGO:Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.