Wykonanie
Ostatnio u mnie dość zabiegany czas. A poza tym.. jesień. Nie do końca mi po drodze z tą
porą roku. Jak miś zapadam w sen. Jesień lubię tylko do pewnego momentu. Gdy zaczyna padać, wiać i cały świat jest szary i brudny, szczerze jej nie nienawidzę i przeklinam. Ale jesień ma swoje plusy.
Jabłka. Co prawda ja za nimi nie przepadam, ale mój syn je uwielbia. Za to placki lubimy oboje. Dlatego dziś placki z
jabłkami. I szczerze przyznaję, że robię je już któryś raz i za każdym razem są świetne. I smakują nawet mnie. A to coś znaczy:D
Składniki:2
jabłka starte na tarce o małych oczkach150 g
mąki pszennej70 ml
mleka2 łyżki
jogurtu greckiegołyżka rozpuszczonego
masła1
jajkocynamon- wg gustu ja dodałam łyżeczkę2 łyżeczki
cukrułyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
sody oczyszczonejmiód cynamonowyWykonanie:Do miski wbij
jajko. Dodaj do niego
jogurt,
mleko,
jabłka,
masło i wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Smaż placki z obu stron aż będą rumiane. Ja smażę je bez tłuszczu na naleśnikarce. Podawaj z
miodem cynamonowym.Smacznego!