ßßß
CIASTO8 jaj1,2 szklanki mąki1 budyń śmietankowy2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju3/4 szklanki cukrułyżeczka octu2 łyżki kakaoBiałka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodawać żółtka mąkę i olej. Wymieszać mikserem. Powstałe ciasto podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. Upiec 2 placki w 180 stopniach 25 minut ( do suchego patyczka).MASA BUDYNIOWA2 kostki masła2 łyżki kakao1 litr mleka2 budynie śmietankowe2 łyżki mąki pszennej2 jajkaszklanka cukruBudnie. mąkę i jajka wymieszać w 3/4 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć wlać mieszaninę i zagotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z masłem. Powstałą masę podzielić na pół, do jednej dodać kakao i wymieszać. Do jasnej masy dodać 1 brzoskwinie pokrojoną na drobne kawałki.MASA SERKOWA3 serki homogenizowane2 czerwone galaretkiGalaretkę zalać 2 szklankami wrzątku, ostudzić i wymieszać z serkami homogenizowanymi.POZOSTAŁE SKŁADNIKI1 kg bananówpuszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwinioweSKŁADANIE CIASTANa spodzie umieścić jasny biszkopt.Wylać ciemną masę - kakaową.W ciemnym biszkopcie kieliszkiem wyciąć otwory i umieści go na ciemnej masie. W powstałe dziurki wsadzić banany pokrojone w krążki o wysokości ciemnego ciasta.Krążki z siata ułożyć nad każdym bananem i wylać na to masę z serków, odstawić na chwilę do stężenia.Na to wyłożyć masę białą .Na białej masie ułożyć brzoskwinie odsączone z syropu.Na wierzch wylać tężejące galaretki brzoskwiniowe .
