Wykonanie
Ciasto:450 g
mąki tortowej150 g
cukru3
żółtka2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
kakao1
margaryna lub
masłoMasa:1 kg
tłustego sera zmielonego4
żółtka7
białek1 łyżka
kaszy manny1 łyżka niesłodzonego budyniu
waniliowego150 g
cukruPołącz ze sobą wszystkie składniki na ciasto.Wyrobioną masę podziel na dwie części, zawiń w folię i włóż na 1 godzinę do zamrażalnika.Z
żółtek i połowy
cukru utrzyj kogel-
mogel.Następnie dodaj
ser i dokładnie wymieszaj.Dodaj
kaszę i
budyń i również wymieszaj.Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.Z
białek i pozostałego
cukru ubij pianę.Pianę wymieszaj z resztą masy.Na blasze utrzyj połowę kruchego ciasta i piecz w piecu około 10 minut.Na podpieczony spód wylej masę
serową.Na wierzch utrzyj pozostałą część zmrożonego ciasta i piecz około 50 min.