ßßß
Cookit - przepis na Ligawa wołowa z sosem balsamicznym z ziemniakami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ligawa wołowa z sosem balsamicznym z ziemniakami
Składniki
Musztarda
Oliwa z oliwek
Bulion
Ocet balsamiczny
Miód
Ziemniak
Sałata
Śmietana
Szczypiorek
Woda
Wykonanie
Składniki4 porcje600 g ligawy wołowej4 łyżeczki
musztardy
oliwa
1 szklanka
bulionu
1/4 szklanki
octu balsamicznego
2 łyżki
miodu
1 kg
ziemniaków
sałata
ze
śmietaną
(gęstą 18%) i
szczypiorkiem
Przygotowanie
Mięso
pokroić na cienkie plasterki i dokładnie rozbić tłuczkiem z dwóch stron. Doprawić
solą
, wysmarować
musztardą
i
oliwą
. Odstawić na godzinę do lodówki. Obsmażyć na patelni z dwóch stron po około 2 minuty z każdej, przełożyć do naczynia żaroodpornego.Na patelnię po
mięsie
wlać
bulion
z
octem balsamicznym
, zagotować i wlać do
mięsa
. Garnek z
mięsem
przykryć i gotować przez ok. 1 i 1/2 godziny lub piec w piekarniku w 180 stopniach C. W razie potrzeby uzupełnić płyn, doprawić
pieprzem
i ewentualnie
solą
. Pod koniec dodać
miód
.Podawać z
ziemniakami
z
wody
i
sałatą
ze
śmietaną
i
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/ligawa-wolowa-z-sosem-balsamicznym-z-ziemniakami
Przepisy powiązane
Łosoś pieczony z frytkami i sałatą!
Sałatka kartoflana z kabanosami
Hot dogi w mundurkach
Sałatka z rukoli, truskawek i łososia
Sałatka ziemniaczana z bekonem
Składniki powiązane (0)