Wykonanie
Gęsta i sycąca zupa, która w smaku przypomina „chilli con carne”.Uwaga:)W przepisie, który był moją inspiracją, był jeszcze dodatek
czerwonej fasoli i
kukurydzy, ale ja oba te składniki pominęłam (
fasoli nie lubimy, a
kukurydza ma zbyt wysoki indeks glikemiczny).Jak zawsze w przypadku zup, część od razu zawekowałam :)Składniki:1/2 kg
mięsa mielonego wołowego2 duże
cebule3 ząbki
czosnku1
czerwona papryka1 puszka
pomidorów bez skórki (wraz z
sokiem)0,5 litra
soku pomidorowego (u mnie wersja pikantna)pół posiekanej
papryczki chilli (opcjonalnie)1 litr rosołu1 łyżka posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprz do smakuWykonanie:Pokrojone drobno
cebule i
paprykę zeszklić wraz z
czosnkiem na
oliwie. Dodać
mięso mielone,
chilli i smażyć mieszając. Dodać rozdrobnione
pomidory z puszki, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć, po czym wlać
sok pomidorowy i rosół. Gotować do chwili aż
mięso będzie miękkie.Dodać
natkę i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego:)