ßßß
Gęsta i sycąca zupa, która w smaku przypomina „chilli con carne”.Uwaga:)W przepisie, który był moją inspiracją, był jeszcze dodatek czerwonej fasoli i kukurydzy, ale ja oba te składniki pominęłam (fasoli nie lubimy, a kukurydza ma zbyt wysoki indeks glikemiczny).Jak zawsze w przypadku zup, część od razu zawekowałam :)Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wołowego2 duże cebule3 ząbki czosnku1 czerwona papryka1 puszka pomidorów bez skórki (wraz z sokiem)0,5 litra soku pomidorowego (u mnie wersja pikantna)pół posiekanej papryczki chilli (opcjonalnie)1 litr rosołu1 łyżka posiekanej natki pietruszkisól, pieprz do smakuWykonanie:Pokrojone drobno cebule i paprykę zeszklić wraz z czosnkiem na oliwie. Dodać mięso mielone, chilli i smażyć mieszając. Dodać rozdrobnione pomidory z puszki, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć, po czym wlać sok pomidorowy i rosół. Gotować do chwili aż mięso będzie miękkie.Dodać natkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego:)