Wykonanie
            
Zostało trochę 
pieczarek z 
parówkami, które robiłam do 
makaronu, więc postanowiłam zrobić bułeczki z takim farszem..wyszły bardzo smaczne..w 
sumie takie bułeczki można zrobić z innym farszem lub wcale bez farszu.35 dkg 
mąki pszennej2 łyżeczki 
cukru200 ml ciepłego 
mleka4 g 
drożdży suchych lub 8 g świeżych50 g 
masła0,5 łyżeczki 
solipieczarkicebulaparówkisos cygańskipaprykasól, 
pieprzDo miski wsypać 
mąkę, 
drożdże i 
sól. Dodać 
jajko, 
masło, dobrze wymieszać. Dodać ciepłe 
mleko i wyrabiać około 5 minut, aż wszystkie składniki się połączą. Odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 
oleju, dodać pokrojoną 
paprykę i 
pieczarki , 
parówki,kilka minut razem smażyć.Dodać sos , doprawić do smaku.Zagotować i wystudzić.Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Każdą część nadziać farszem i formować bułeczki.Następnie układać na blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką, pozostawić na 20 - 25 minut do napuszenia. Przed samym pieczeniem posmarować 
jajkiem.Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Wyjąć, podawać gorące.




