Wykonanie
Kolejna potrawa z multicookera..tym razem zupka...

kawałek
kapusty1-2
marchewkiporcja rosołowa1-2
pomidoryziemniaki1-2 łyżki
oliwylistek, ziele
sól,
pieprz,
wegetaśmietanakoperekklus ki lane4 łyżki
mąki2
jajkasólKapustę poszatkować, posypać odrobiną
soli i wymieszać.Ustawić multicooker - program FRY na 10 minut i podsmażyć na
oliwie pokrojoną
marchewkę .Następnie ustawić program BOIL na 30 minut .Wlać
wodę , dodać porcję rosołową,
kapustę ,pokrojone w kosteczkę
pomidory oraz
ziemniaki.Dodać
przyprawy , zamknąć pokrywę .Pod koniec wlać ciasto na kluski .
Jajka wbić do miseczki, dodać
sól,
mąkę i ucierać, aż na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.Wlewać ciasto cienkim strumieniem na gotującą się zupę. Zamieszać kluski i gotować 2 minuty. Ja mam specjalny ''przydaś'' do klusek , ale można takie kluski zrobić lejąc ciasto przez lejek...kluski można robić różne ..w zależności od ilości
mąki.. Dodać
śmietanę,
koperek, doprawić w razie potrzeby.


