Nie każdy lubi połączenie mięsa z owocami. Ja bardzo lubię pieczenie ze śliwkami czy żurawinami. Nie próbowałam do tej pory szaszłyków z owocami, a ponieważ ze strony Panny Malwinny z Filozofii Smaku padła propozycja przygotowania potrawy z grilla właśnie z owocami, był to doskonały moment aby spróbować.Owocowe potrawy z grilla przygotowały również Maggie, Gula, Emma i Panna Malwinna .Składniki na 10 szaszłyków:2 filety z kurczakapuszka brzoskwiń w syropieok. 0,5 kg winogron1 łyżka miodu1 łyżka octu balsamicznego (u mnie gruszkowy)1/2 łyżeczki cynamonu1 łyżka oleju rzepakowego1. Mięso kroimy w dużą kostkę. Pozostawiamy na około godzinę w marynacie z octu balsamicznego, oleju, miodu i cynamonu.2. Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Kroimy na mniejsze kawałki. Winogrona obrywamy.3. Nadziewamy kurczaka i owoce na patyczki do szaszłyków.4. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu ok. 15 minut.Zbliża się zakończenie mojej akcji Grill 2012. Dodaliście już swoje grillowe poczynania (maj-sierpień 2012)?