Wykonanie
Nie lubię sklepowych
wędlin i od czasu do czasu sama robię coś z
mięsa do kanapek. Tym razem miałam
filet z kurczaka. I tak powstała
wędlina domowa na
chleb. Polecam do kanapek. Następnym razem przy gotowaniu
mięso ścisnę bardziej by nie kruszyło się przy krojeniu.
Składniki :* 2
filety z kurczaka - około 0,5kg* łyżka
oleju rzepakowego* mieszanka ulubionych przypraw - około 2 łyżek
Przygotowanie :
Filet z kurczaka natrzeć
mieszanką przypraw oraz
olejem. Złożyć razem i okręcić bawełnianym sznurkiem. Odstawić najlepiej na całą noc.
Mięso zawinąć w folię spożywczą , dokładnie i szczelnie. Obwinąć workiem do pieczenia i ponownie obwiązać sznurkiem. Włożyć do garnka. Zalać zimną
wodą tak aby przykryło
mięso i gotować około 20 minut. Zostawić do wystygnięcia.
Wędlinę podawać po wystudzeniu.