ßßß Cookit - przepis na SURÓWKA DO KEBABA

SURÓWKA DO KEBABA

nazwa

Wykonanie

Polski kebab znacząco różni się od tego podawanego na Wyspach. Muszę też przyznać, że właśnie ten nasz jest dla mnie smaczniejszy. Nie ma jednego przepisu na surówkę do kebaba, ale ta dzisiaj prezentowana przeze mnie jest dla nas najsmaczniejsza i kryje w sobie mnóstwo fajnych smaków.
Przepis ze zdjęciami krok po kroku .
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
pół małej cebuli (najlepiej czerwonej)
około 5 średnich ogórków konserwowych lub kiszonych
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 czubata łyżka majonezu
około 3 łyżek jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Kapustę pekińską pokrój według instrukcji: klik!
2. Paprykę, cebulę i ogórki pokrój w średnią kostkę.
3. Dodaj do warzyw odsączoną kukurydzę.
4. W osobnej miseczce wymieszaj majonez, jogurt i czosnek, a następnie zalej sosem warzywa. Wymieszaj.
5. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2015/05/surowka-do-kebaba.html