ßßß Cookit - przepis na SAŁATA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ, OGÓRKIEM KISZONYM I ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM WINEGRETEM

SAŁATA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ, OGÓRKIEM KISZONYM I ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM WINEGRETEM

nazwa

Wykonanie

Mam dla Was przepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw.
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 opakowanie fety lub sera bałkańskiego
około 5-6 ogórków kiszonych/kwaszonych, w zależności od ich wielkości
4 łyżki oliwy lub oleju
1 łyżka octu winnego
1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
pół łyżeczki suszonej natki pietruszki
pół łyżeczki suszonego tymianku
pół łyżeczki białego pieprzu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jak pokroić kapustę pekińską? Zajrzyj tutaj: klik!
1. Przełóż do słoika czosnek, zioła, wlej oliwę i ocet. Zamknij słoik i energicznie nim potrząśnij.
2. Fetę i ogórki pokrój w większą kostkę.
3. Kapustę, fetę i ogórki przełóż do miski i polej winegretem bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2015/04/saata-z-kapusta-pekinska-feta-ogorkiem.html