ßßß Cookit - przepis na Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej

Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
fasolka szparagowa 500 gramów
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
ser feta 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte pomidory pokroić w ósemki. Oczyszczona fasolkę ugotować w osolonej wodzie tak, by pozostała jędrna, odcedzić. Ostudzoną pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki, pokroić w krążki, sparzyć i przelać zimna woda. Odcedzona wymieszać z fasolką oraz pomidorami.
Wymieszać oliwę z octem, szczyptą soli oraz pieprzu na gładka emulsję. Tym sosem polać sałatkę, posypać pokruszonym serem oraz posiekaną natką. Podawać jako dodatek do zimnych mięs lub na przekąskę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12515/Salatka-z-pomidorow-i-fasolki-szparagowej