Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
fasolka szparagowa 500 gramów
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
ser feta 100 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
pomidory pokroić w ósemki. Oczyszczona
fasolkę ugotować w osolonej wodzie tak, by pozostała jędrna, odcedzić. Ostudzoną pokroić na kawałki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w krążki, pokroić w krążki, sparzyć i przelać zimna
woda. Odcedzona wymieszać z
fasolką oraz
pomidorami.Wymieszać
oliwę z
octem, szczyptą
soli oraz
pieprzu na gładka emulsję. Tym sosem polać
sałatkę, posypać pokruszonym
serem oraz posiekaną
natką. Podawać jako dodatek do zimnych
mięs lub na przekąskę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: