Wykonanie
Mam dla Was przepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku
sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych
mięs i warzyw.Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)Składniki:1 mała
kapusta pekińska1 opakowanie
fety lub
sera bałkańskiegookoło 5-6
ogórków kiszonych/kwaszonych, w zależności od ich wielkości4 łyżki
oliwy lub
oleju1 łyżka
octu winnego1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskępół łyżeczki suszonej
natki pietruszkipół łyżeczki suszonego
tymiankupół łyżeczki
białego pieprzu (opcjonalnie)Wykonanie:Jak pokroić
kapustę pekińską? Zajrzyj tutaj: klik!1. Przełóż do słoika
czosnek,
zioła, wlej
oliwę i
ocet. Zamknij słoik i energicznie nim potrząśnij.2.
Fetę i
ogórki pokrój w większą kostkę.3.
Kapustę,
fetę i
ogórki przełóż do miski i polej
winegretem bezpośrednio przed podaniem.Smacznego :)