Wykonanie
kiwi gold i
jogurtem jagodowym/1 porcja/150 g puree z
batata30 g
mąki z pszenicy durum30 g
mąki jaglanej1 małe
jajko3 łyżeczki
cukru pudru trzcinowegoszczypta
solikilka węgierekłyżeczka pasty waniliowejdo podania:+ granola czekoladowa Verival+
jogurt+ dowolne
owoce1. Puree zmieszać z
jajkiem za pomocą widelca.2. Dodać obie
mąki,
cukier puder,
sól i pastę
waniliową.3. Wszystko wymieszać na gładką masę.4. Zwilżonymi dłońmi formować placuszki, w środek wkładać połówkę
śliwki, formować kuleczki.5. Zagotować
wodę.6. Knedle gotować ok. 7 minut.7. Po tym czasie wyjąć i pozwolić trochę odparować.8. Podawać z
jogurtem,
owocami i granolą.Smacznego!