ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcukier puder 1 szklanekmąka tortowa 0,75 szklaneksól 1 szczyptacukier puder 0,5 szklaneksok z cytryny według uznaniaWykonanie:Utrzeć żółtka ze szklanką cukru pudru na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą żółtkową, jednocześnie dosypując przesianą przez sito mąkę. Natłuścić foremki do babek i obsypać bułką tartą. Ciastem wypełnić foremki do 3/4 wysokości i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor. Po wystudzeniu babki wyjąć z foremek. Polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny. Udekorować kolorową posypką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: