Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 0,75 szklanek
sól 1 szczypta
cukier puder 0,5 szklanek
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Utrzeć
żółtka ze szklanką
cukru pudru na puszystą masę.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą
soli i delikatnie połączyć z masą
żółtkową, jednocześnie dosypując przesianą przez sito
mąkę. Natłuścić foremki do babek i obsypać
bułką tartą.
Ciastem wypełnić foremki do 3/4 wysokości i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor. Po wystudzeniu babki wyjąć z foremek. Polać lukrem utartym z
cukru pudru i
soku z cytryny. Udekorować kolorową posypką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: