Wykonanie
Przepis został wyróżniony w konkursie organizowanym przed
markę Princes. Bardzo dziękujemy za wyróżnienie.Uwielbiam
ryby pod każda postacią, zdecydowanie bardziej uwielbiam
ryby świeże i potrawy z nich. Czasami z braku czasu przygotowuję coś na szybko, co zachwyci gości.Tatar z
tuńczyka może być preludium do do tematycznej kolacji, ale równie dobrze może być samodzielnym daniem. Tatar z
tuńczyka wyszedł bardzo smaczny,zdrowi efektowny.

składniki1 opakowanie
tuńczyka w oleju1
cebula czerwona1
ogórek kiszony1
papryka czerwona marynowanasos1 łyżka
musztardy rosyjskiej1 łyżka glassy balsamicznejDekoracje
grzybki marynowane1
papryka zielona marynowana
szczypiorektymianek
WykonaniePrzygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy 2 łyżki
oleju z
tuńczykadodajemy
musztardę,glasę wszystko dokładnie mieszamy wstawiamy dolodówki w celu schłodzenia.
Paprykę czerwoną, zieloną,
cebulę i
ogórek kroimy w kostkę. Natalerzu pędzlem smarujemy sos, na którym stawiamy rant. Na spódukładamy
paprykę czerwoną,
ogórek kiszony,
cebulę czerwoną,
tuńczykaoleju. Na sosie układamy pokrojoną
zieloną paprykę,
grzybki,
szczypiorek,
tymianek. Można doprawiać
solą i
pieprzem jak ktoś lubibardziej wyrazisty smak.