ßßß Cookit - przepis na Volauvent z ciasta francuskiego z tuńczykiem

Volauvent z ciasta francuskiego z tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Jako preludium do obiadu doskonale sprawdzą się tartaletki z ciasta francuskiego z tuńczykiem. Możemy przygotować z dowolnym farszem. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu zaś efekt jest zaskakujący. Możemy podawać na zimno lub ciepło.
składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes
2 jajka na twardo
majonez
olej
suszone pomidory Ponti
sól i pieprz do smaku
mąka
wykonanie
Na posypanej mąką desce rozwijamy arkusz ciasta francuskiego wykrawamy krążki . Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190stopni. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 5-10 minut aż ciasto urośnie i się zarumieni. Na oliwie szklimy cebulę, dodajemy tuńczyka zwiększamy ogień dolewamy brandy i ostrożnie podpalamy, żeby flambirować tuńczyka. Na volauvent wykładamy tuńczyka, ćwiartkę jajka, kawałek suszonego pomidora robimy dekoracje z majonezu i rukoli. doprawiamy solą i pieprzem
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2015/03/tartaletki-z-ciasta-francuskiego-z_12.html