Bardzo lubię suszone pomidory. Noszę się z zamiarem zrobienia ich samodzielne i pewnie w tym roku plan zostanie zrealizowany. Póki co muszę zadowolić się tymi kupnymi. Lubię je za smak, aromat i możliwość wyczarowania wielu potraw. Podobnie jak suszone pomidory lubię pasty. Jedną z moich ulubionych jest pasta z tuńczyka, a zaraz po niej pasta z suszonych pomidorów z dużą ilością bazylii. Mniam! Zresztą sami spróbujcie...Składniki:4 jajka na twardo20 listków świeżej bazylii1 słoik (ok. 8 sztuk) pomidorów suszonychsól (do smak)pieprz (do smaku)3 łyżeczki majonezuJajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Bazylię posiekać drobno. Suszone pomidory odsączyć z oliwy i posiekać na drobne kawałki. Dodać majonez, sól i pieprz. Wszystkie składniki połączyć. Smacznego!