Wykonanie
Przepis został wyróżniony w konkursie organizowanym na portalu Urodaizdrowie z
marką Rolnik zajmując pierwsze miejsce. Bardzo dziękuję za wyróżnienie i nagrodę !!!!!
Cytryny faszerowane
tuńczykiem możemy podać jako przystawkę na przed obiadem, idealnie sprawdzą się na bankiecie. Pięknie ozdobią stół będą zapowiedzą stylu i smaku dań głównych. Faszerowane
cytryny mogą też pełnić funkcję pierwszego dania.
Tuńczyk w połączeniu z innymi składnikami przystawki dobrze się komponuje, czyniąc danie pysznym o lekkim smaku.
składniki3
cytryny1 puszka
tuńczyka Princes3
pomidory suszone Ponti2
jajkaząbek
czosnku3 łyżki
majonezu kieleckiego
sól,
pieprzWykonanie
Cytryny myjemy, kroimy na połówki. Z każdej połówki ścinamy piętkę, żeby było łatwo je postawić. Miąższ
cytryny wydrążamy usuwamy błonki i pestki, drobno kroimy.
Jajka gotujemy na twardo, siekamy.
Pomidory suszone drobno siekamy.
Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy, mieszkamy z połową
cytrynowego miąższu,
pomidorami,
jajkami, roztartym
czosnkiem,
majonezem. Przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy wydrążone
cytryny, ozdabiamy według uznania. Przed podaniem schładzamy.