Wykonanie
Mamy końcówkę kwietnia i zaraz na kalendarzu pojawią się pierwsze dni majowe. Dla większości nadchodzący okres kojarzy się zapewne z długim weekendem, pierwszym grillowaniem i wypadami za miasto. Mnie Maj kojarzy się inaczej.Jak myślę o Maju od razu mam przed oczami dwa zakochane misie trzymające się za ręce. Nad nimi czerwone serducho i ścieżkę prowadzącą w stronę zachodzącego słońca... Taki kiedyś miałam obrazek w swoim kalendarzu na cały maj i teraz wiem, że coś w tym jest :)W Maju zaczyna się robić ciepło i porzucamy nasze mieszkania, aby zaczerpnąć trochę powietrza. Zakochani wyrastają jak
grzyby po deszczu spacerując i trzymając się za ręce, przesiadując na ławkach i przytulając się do siebie. Są też bardziej odważni, którzy dogłębnie sprawdzają stan
migdałków partnerki/ partnera na ławeczce w
mieście...Czy tak błogi stan może trwać wiecznie? Co zrobić, aby druga połówka nie poszła w przeciwną stronę i nie odwróciła się od Nas?Przyłączcie się do zabawy i napiszcie, jakie są Wasze sposoby na zatrzymanie miłości przy sobie.Jeżeli posiadacie
konto na Facebook'u, podaję link do utworzonego wydarzenia, gdzie znajdziecie wszystkie potrzebne informacje.Poniżej kilka słów o zabawie dla tyhc, którzy
konta na fb nie posiadają.Zasady są proste:1. Umieść post z Twoim typem, np: kulinarny hit, magicznne zaklęcie, tylko Wam znane sposoby zatrzymania drugiej połówki2. Zamieść zdjęcie do akcji w swoim
poście3. Jeżeli posiadasz
konto na facebook'u, to zamieść link do posta pod wydarzeniem. Jeżeli takiego
konta nie posiadasz, link zamieść pod moim postem.4. Czas na zamieszczenie swojego sposobu masz do niedzieli 28 kwietnia.Po tym czasie razem z Justyną z bloga To Pestka! oraz z Gosią z bloga Delimamma zamieścimy podsumowanie akcji :)Mój typ już wkrótce na blogu, a tymczasem polecam Wam nietypową pastę do kanapek z
kalafiora!
Składniki na średniej wielkości słoiczek (jak na zdjęciu):pół główki ugotowanego
kalafiora (ok.400g)2
jajka ugotowane na twardogarść
suszonych pomidorów2 małe ząbki
czosnkusól,
pieprz i
kurkuma do smakuUgotowany
kalafior razem z
jajkami na twardo blendujemy na dość gładką masę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek i posiekane
suszone pomidory. Całość doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
kurkumą.
Pastę przechowujemy w lodówce max. 3-4 dni. - Uwaga zapach po otwarciu słoika jest dość intensywny, ale smak wynagradza wszystko ;)