Wykonanie
Moją słabością są wszelkiego rodzaju serniki, pieczone,gotowane, na zimno,dietetyczne.A ze lubię kombinować,eksperymentować na zakończenie sezonu z
miętą z ogródka zrobiłam pyszny sernik
cytrynowy z lekką nutą
mięty.Wyszedł rewelacyjny,puszysty nie za słodki,lekko orzeźwiający.
Firma Redcoon klik współpracuje z blogerami i mam przyjemność przygotowywać dla nich recenzje produktów.Tym razem zdecydowałam się przybliżyć foremki
marki Lurch z kolekcji Flexi
Royal w skład, której wchodzą trzy foremki.Foremki wykonane są z bardzo dobrego jakościowo silikonu.Bardzo dobrze się w nich piecze różne ciasta,idealnie nadają się do przygotowywania deserów na zimno.Możemy piec do temp max 260 stopni i mrozić do -40.Na foremki jest 15 gwarancja,co nie często się zdarza. Formy z kolekcji Flexi
Royal są kopiami XVIII-wiecznych form,które
marka Lurch na wyłączność nabyła na aukcji. Są to wzory zastrzeżone,tylko oni mogą je produkować.Silikonowa forma do pieczenia Marienburg Lurch jest kopią tradycyjnej, miedzianej formy z XVIII wieku z dworu Ernesta Augusta, króla Hannoweru i Diuka Cumberland. Zapraszam na iście królewski sernik na zimno
cytrynowy z lekką nutą
mięty.
Składniki1
jogurt naturalny500g
sera homogenizowanego chudego200g
sera mascarpone1/2 opakowania
żelatyny1 szkl
cukru pudru2
cukry waniliowe1/2 łyżeczki
wanilii w proszkuSok z jednej
cytrynyMiętaowoce do dekoracjiWykonanieDo miski wkładamy
ser homogenizowany,
mascarpone,
jogurt,
cukier puder,
cukier waniliowy,
wanilie,
sok z cytryny,listki
mięty wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy
żelatynę dodajemy zimnej
wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą
wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy
żelatynę mieszamy i wykładamy na masę
owocową. Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu, robimy dekoracje według uznania.Sernik wyszedł pyszny królewski z czystym
sercem mogę polecić foremki
marki Lurch.