ßßß
15g świeżych drożdży lub 18 suchych450ml cieplej wody1.5 łyżeczki cukru750g mąki pszennej3 łyżeczki soli2,5 łyżki oliwy z oliwekNa nadzienie2-3 opakowania kremowego koziego sera5 łyżek mioduświeże borówki amerykańskieświeże listki tymiankuświeżo mielony pieprzoliwa z oliwekocet balsamicznyWykonanieciasto na spódDrożdże wymieszać w kubku z 150 ml ciepłej wody,cukrem i 2,5 łyżkami mąki.Odstawić na 15-20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia,Mąkę przesiać do miski,dodać sól rozczyn drożdży,oliwę oraz resztę ciepłej wody.Wyrabiać ciasto przez 10-15 minut.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1 i 1/2 godziny ( lub krócej jeśli szybciej podwoi objętość)Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części,obsypać mąką,rozwałkować na owalne lub okrągłe placki. Ułożyć je na posmarowanej oliwą blaszce lub papierze do pieczenia odstawić na 1/2 godziny do podrośnięcia w ciepłe miejsce (można pominąć ten etap)NadzienieSerek wymieszać z miodem. Spody na pizzę lekko podpiec i na podpieczonych rozsmarować kozi ser,na wierzchu łożyć borówki i posypać tymiankiemZapiekać w temp 200 stopni do momentu aż całość ładnie się zrumieni. Po upieczeniu można skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym lub miodem/syropem klonowymPodawać z sałatąSmacznego :)