ßßß
składniki20dag piersi z kurczaka10dag boczku1 duża cebula1 łyżeczka przyprawy do szaszłyków1/2 rosołu drobiowego Knorr1 łyżeczka majerankulimonkaoliwamix salat WeekendpomidorykiełkiPierś z kurczaka dokładnie myjemy, następnie osuszamy kroimy na kawałki 2 cm x 2 cm. Do miseczki wlewamy dwie łyżki oliwy, sok z 1/4 limonki, przyprawę do szaszłyków, rosołek Drobiowy. Wszystko dokładnie mieszamy wkładamy pierś odstawiamy w chłodne miejsce.Boczek kroimy na podobne kawałki jaki pierś, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem pozostawiamy w chłodnym miejscu.Nadziewamy na patyczki na przemian, pieczemy na grillu dla zarumienia.Na talerzu układamy mix sałat, pokrojone pomidory, kiełki, całość skrapiamy oliwą z oliwek, Na mixie układamy szaszłyki.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"