Wykonanie

składniki20dag
piersi z kurczaka10dag
boczku1 duża
cebula1 łyżeczka
przyprawy do szaszłyków1/2 rosołu drobiowego Knorr1 łyżeczka
majerankulimonkaoliwamix
salat Weekend
pomidorykiełkiPierś z kurczaka dokładnie myjemy, następnie osuszamy kroimy na kawałki 2 cm x 2 cm. Do miseczki wlewamy dwie łyżki
oliwy, sok z 1/4
limonki,
przyprawę do szaszłyków, rosołek Drobiowy. Wszystko dokładnie mieszamy wkładamy pierś odstawiamy w chłodne miejsce.
Boczek kroimy na podobne kawałki jaki pierś, posypujemy
solą,
pieprzem i
majerankiem pozostawiamy w chłodnym miejscu.Nadziewamy na patyczki na przemian, pieczemy na grillu dla zarumienia.Na talerzu układamy mix
sałat, pokrojone
pomidory,
kiełki, całość skrapiamy
oliwą z oliwek, Na mixie układamy szaszłyki.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"