Wykonanie
Wszyscy..no może prawie wszyscy eksperymentują z papirusem..a ja..do tej
pory nie przybrałam się...Parę dni temu dostałam papier Saga i to właśnie w nim przyrządziłam
pierś z kurczaka...wystarczy arkusz papieru/pergaminu ..
oliwa..
przyprawy według własnego gustu..no i
pierś z kurczaka.. Podpatrzyłam taki domowy sposób na papirus u Tomka ..Zdjęcie robione w pośpiechu..a pierś wyszła pyszna, mięciutka..aromatyczna.. Papier Saga spisał się rewelacyjnie..papier Saga
pierś z kurczakaprzyprawy według własnych upodobań
oliwaKawałek pergaminu złożyć na pół .Posmarować
oliwą i posypać
przyprawami. Ułożyć
pierś z kurczaka i złożyć 'papirus'. Smażyć na suchej rozgrzanej patelni przez kilka minut z każdej strony.
Papier do gotowania Saga
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane opakowanie, umożliwia wyciąganie pojedynczych arkuszy papieru jedną ręką. Ze względu na niewielkie rozmiary opakowania, może być ono przechowywane zarówno w pozycji poziomej jak i pionowej. Produkt ten dedykowany jest przede wszystkim do restauracji, firm cateringowych, kuchni instytucjonalnych oraz pozostałych punktów gastronomicznych!Papier do gotowania SAGA nie przepuszcza tłuszczu ani
wody, jest obustronnie silikonowany (posiada warstwę nieprzywierającą) i z powodzeniem może być używany do gotowania w wodzie lub na parze. Może być on stosowany na wszystkich etapach przygotowywania żywności, począwszy od zamrażania, a skończywszy na podgrzewaniu w kuchence mikrofalowej. Wyśmienicie sprawdza się w pieczeniu i zapiekaniu w piekarniku.Złożony arkusz papieru do gotowania SAGA jest bardzo pomocny podczas podgrzewania posiłków w kontakt grillu. Z SAGĄ dania zachowują charakterystyczne paski, są idealnie wypieczone, a papier zabezpiecza grill przed bezpośrednim kontaktem z żywnością, jej wyciekami oraz przypaleniami - nigdy więcej przyklejonych pozostałości!Arkusz o rozmiarze GN½ (33 x 27 cm) idealnie nadaje się do podgrzewania w kontakt grillu, przygotowania potraw na zimno (np. do przekładania warstw, porcjowania ), podgrzewania gotowych posiłków oraz nowatorskiego przygotowywania i gotowania potraw. Arkusze GN ½ dopasowane są do rozmiarów blach, form do pieczenia oraz podajników GN najczęściej używanych w gastronomii. Przy pomocy papieru SAGA, który stanowi barierę dla tłuszczu i
białka, można oddzielić żywność wrażliwą na działanie tłuszczu w efekcie tego, wystawione w formie bufetu dania na dłużej zachowa swój świeży wygląd.