Wykonanie
Piję kawę, patrzę na zachodzące słońce, uśmiecham się na widok kota leniwie przeciągającego się na moich kolanach. Jutro wczesna pobudka, podróż i studia! Koniec wakacji... ale jeszcze mam weekend!Pewnie słyszeliście już o nowym "pomyśle na...
kurczaka w papirusie" autorstwa jednej z wiodących marek produkujących żywność. Cóż od zawsze wolę domową wersję. A gdzieś mi kiedyś na jakimś blogu mignęło, że można gotowy papirus zrobić samemu.Producenci zapewniają, że
kurczak będzie aromatyczny i soczysty i tak było. Wystarczy kawałek papieru do pieczenia, mieszanka ulubionych przypraw i mamy zdrowego
kurczaka.
pierś z kurczakapapier do pieczeniaodrobina
oliwyprzyprawyKurczaka kroimy na kilka plastrów i obtaczamy w przyprawach. Z papieru wycinamy prostokąt i smarujemy go odrobiną tłuszczu. Pierś kładziemy na jednej częsci i przykrywamy drugą. Mniej, więcej, o tak:
Kurczaka smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron.Smacznego