ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z sałatką z rukoli podawany z sosem czosnkowym

Pstrąg z sałatką z rukoli podawany z sosem czosnkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 pstrąg
sól Kamis
pieprz cytrynowy
sok z cytryny
kolendra Kamis
cebula
sałatka
rukola Fit&Easy
sałata masłowa
pomidorki koktajlowe
kiełki rzodkiewki
sos czosnkowy
1 ząbek czosnku
1 mały jogurt
wykonanie
Pstrąga patroszymy, myjemy następnie dokładnie wycieramy. Skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem i solą. Do środka wkładamy listki kolendry. odstawiamy na dwie godziny. Cebulkę kroimy w krążki. na papierze do pieczenia saga układamy cebulę następnie kładziemy pstrąga całość posypujemy posiekaną kolendrą. Pieczemy około 20 minut w 180 C
sos
Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Sałatka
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, dodać rukolę, pokrojone na połówki pomidorki, posypać kiełkami.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/04/pstrag-z-saatka-z-rukoli-podawany-z_23.html