ßßß
Przepis pochodzi z kwietniowej "Super linii".składniki na mazurek2 kwadratowe wafle4 jajka15 dag drobnego cukru5dag mąki pszennej5 dag zmielonych orzechów włoskich BackMitłyżka wodykilka kropli olejku rumowegoszczypta proszku do pieczeniaPolewa10 dag masła roślinnego10dag cukru pudru2 łyżki mleka2 łyżki kakaołyżeczka mąki ziemniaczanejtruskawkiwinogron zielonymotylki Dr OetkeraWykonanieWszystkie składniki polewy wkładamy do garnka następnie podgrzewamy mieszając aż powstanie gładka masa.Wafle układamy na płaskiej blaszce. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy wodę. Z białek ubijamy sztywną pianę, następnie wykładamy na żółtka. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olejek. Delikatnie mieszamy. Ciasto rozkładamy na waflach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni pieczemy na rumiano. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Polewamy polewa i robimy dekoracje z owocó w i co tam jeszc ze Wam wpadnie w ręce. :)