Wykonanie

Składniki:1 perliczka200g
słoninymix
sałat Fit&Easymarynata1
kostka rosołowa drobiowa.2 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnku1 łyżka
tymianku1 łyżeczka
pieprzu1 łyżeczka
soli zmiękczającejSos Vinaigrette malinowy
Olej bio
Monini 100ml
wino czerwone wytrawne 200ml300g
malin mrożonych lub 200g
konfitury z
malinSól prowansalska Kamis
pieprzw młynku Kamis
cukiersok z 1
cytrynyWykonanie:Z
oliwą mieszamy:
kostkę rosołową,
czosnek,
tymianek,
pieprz,
sól. Perliczkę nacieramy dokładnie tą mieszaniną (wewnątrz i na zewnątrz)Plastrami
słoniny obkładam marynowaną
tuszkę. Obwiązujemy nitką - by w trakcie pieczenia tłuszcz dokładnie pokrył perliczkę. Wkładamy do rękawa następnie do nagrzanego piekarnika.na 180 stopni i około 1,5 godziny.sosDo garnka wlewamy
wino, wkładamy
maliny (250 g) gotujemy do zredukowania, studzimy następnie rozdrabniamy blenderem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy
maliny (pozostałe 50 g),
olej bio,
sok z cytrynki. Mieszamy doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem.Na talerz wykładamy naszą perliczkę, układamy
sałatę i podajemy sos.