Składniki300g piersi z indykaMix sałat F it&Easy Familymarynata1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka tymianku3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka przyprawy do szaszłykówpieprz kolorowyestragonSos Vinaigrette malinowyOlej bio Monini 100mlwino czerwone wytrawne 200ml300g malin mrożonych lub 200g konfitury z malinSólpieprzcukiersok z 1 cytrynywykonanieMarynatawszystkie składniki dokładnie wymieszaćPierś z indyka pokroić na kawałki 2cm na 2cm, które wkładamy do marynaty i pozostawiamy na około 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie nakładamy na patyczki do szaszłyków i pieczemy w kombiwarze w 180 stopni około 15-20 minut.SosDo garnka wlewamy wino, wkładamy maliny (250 g) gotujemy do zredukowania, studzimy następnie rozdrabniamy blenderem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy maliny (pozostałe 50 g), olej bio, sok z cytrynki. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Na talerzu układamy mix sałat, szaszłyki, i sos.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"