ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki indycze

Szaszłyki indycze

nazwa

Wykonanie

Składniki
300g piersi z indyka
Mix sałat F it&Easy Family
marynata
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka przyprawy do szaszłyków
pieprz kolorowy
estragon
Sos Vinaigrette malinowy
Olej bio Monini 100ml
wino czerwone wytrawne 200ml
300g malin mrożonych lub 200g konfitury z malin
Sól
pieprz
cukier
sok z 1 cytryny
wykonanie
Marynata
wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Pierś z indyka pokroić na kawałki 2cm na 2cm, które wkładamy do marynaty i pozostawiamy na około 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie nakładamy na patyczki do szaszłyków i pieczemy w kombiwarze w 180 stopni około 15-20 minut.
Sos
Do garnka wlewamy wino, wkładamy maliny (250 g) gotujemy do zredukowania, studzimy następnie rozdrabniamy blenderem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy maliny (pozostałe 50 g), olej bio, sok z cytrynki. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Na talerzu układamy mix sałat, szaszłyki, i sos.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/szaszyki-indycze.html